De trimbehandeling

 

*Knippen nagels *controleren ogen & oren *scheren/knippen/ontwollen

*wassen vacht & controleren anaalklieren *drogen *in model zetten.

 

Een volledige behandeling duurt doorgaans één tot anderhalf uur. Breng je hond alsjeblieft met een droge vacht en laat hem van tevoren goed uit. Heb je in de ochtend een afspraak dan is het voor je viervoeter fijner wanneer je hem na de trimbeurt z'n eten geeft.

 

Na een uitgebreide begroeting begin ik met het knippen van de nagels en het controleren van de oren en ogen. Wordt je hond geschoren dan doe ik dat meestal zowel voor als na de wasbeurt, voor het mooiste resultaat. Tijdens het wassen, met lekker lauwwarm water, controleer/leeg ik ook de anaalkliertjes. Daarna wordt je hond gedroogd met de waterblazer en föhn. Dan is de vacht klaar om in model gezet te worden. Als laatste knip ik het koppie en kijk ik even naar de tanden. Vind je het fijn dan spray ik je hond een geurtje op en verwen zijn vacht met een verzorgende olie. En dan is het hoog tijd voor een knuffel en een koekje (of twee).

  

Je kunt bij Pluk en Trim ook terecht voor diverse korte behandelingen zoals wassen of nagels knippen, teken verwijderen, voetjes en koppie bijwerken, speciale puppy sessies en workshops.