Home » De trimbehandeling

De trimbehandeling

 

*Knippen nagels *controleren ogen & oren *scheren/knippen/ontwollen

*wassen & controleren anaalklieren *drogen *in model zetten.

 

Een volledige behandeling duurt doorgaans één tot anderhalf uur. Breng uw hond alstublieft met een droge vacht en laat hem van tevoren goed uit. Heeft u in de ochtend een afspraak dan is het voor uw viervoeter fijner wanneer u hem na de trimbeurt z'n eten geeft.

 

Na een uitgebreide begroeting begin ik met het knippen van de nagels en het controleren van de oren en ogen. Wordt uw hond geschoren dan doe ik dat meestal zowel voor als na de wasbeurt, voor het mooiste resultaat. Tijdens het wassen, met lekker lauwwarm water, controleer/leeg ik ook de anaalkliertjes. Daarna wordt uw hond gedroogd met de waterblazer en föhn. Dan is de vacht klaar om in model gezet te worden. Als laatste knip ik het koppie en kijk ik even naar de tanden. Vindt u het fijn dan spray ik uw hond een geurtje op en verwen zijn vacht met een verzorgende olie. En dan is het hoog tijd voor een knuffel en een koekje (of twee).

  

U kunt bij Pluk en Trim ook terecht voor diverse korte behandelingen zoals wassen of nagels knippen, teken verwijderen, voetjes en koppie bijwerken, speciale puppy sessies en workshops.

 

Als u graag meer leest...

 

Naast zijn dagelijkse beweging en gezonde voeding is het voor uw hond belangrijk dat zijn vacht goed verzorgd wordt. Natuurlijk borstelt of kamt u uw viervoeter regelmatig, maar de meeste vachten hebben periodiek wat meer verzorging nodig. Zo zullen ruwharige honden, zoals de teckel, terriër en griffon, geplukt moeten worden als de vacht 'plukrijp' is. Dat geeft de nieuwe vacht een kans. Honden met een dubbele vacht, zoals de herder en golden retriever, voelen zich stukken beter als hun vacht in voor- en najaar ontdaan wordt van onderwol. Daarmee voorkomt u jeuk en vervelende huidaandoeningen. Toch hebben ook kortharige honden, zoals de beagle, jack russel en franse bull terriër, veel profijt van een trimbeurt. Meestal verharen zij in voor- en najaar en van een speciale ruibehandeling knappen ze enorm op (en hoeft u niet meer zo vaak te stofzuigen). Heeft u bijvoorbeeld een maltezer, shi tzu, chihuahua, yorkshire terriër of boomer en vindt u de langere vacht wat moeilijk te verzorgen, dan kan ik deze in een leuk korter model knippen of scheren. Dat kan op verschillende lengtes dus u kunt aangeven wat u mooi vindt.